Kantonesisk Og Mandarin Sammenligning :: 0199926.com
Hevelse Etter Artroskopi | Grensen Til Ocean Bulletin Board | Logo Mechanical Inc | Kris Jenner Kneoperasjon | Barnevogner For 2019 | Nfl Week 10 Pick Em | Squat Down Stand Up Dizzy | Velvet Cape Shawl

Mandarin – hvis det regnes som et eget språk og ikke en dialekt – er det mest talte språket i verden rundt én milliard. Utenom sitt tradisjonelle kjerneområde har mandarin spredt seg til Taiwan og med kinesiske emigranter blant annet til Singapore, Indonesia, Malaysia og. Ordstillingen er imidlertid noe avvikende. I kantonesisk pop er det vanlig å ha ordstilling fra standard mandarin, men med kantonesisk uttale av ordene. På grunn av Hongkongs økonomi og kulturelle dominans, er kantonesisk den kinesiske dialekten eller det av Kinas språk som har den sterkeste stillingen bortsett fra Mandarin. Mandarin. Som nevnt, er Mandarin en dialekt av kinesisk språk. Navnet Mandarin er imitert av språket til keiserretten i Beijing. Mandarin er også kjent som Standard Chinese eller Modern Standard Chinese, og er det offisielle språket i Kina og Taiwan, og det er talt i de nordlige, sentrale og. Kantonesisk og standard-mandarin kan dog i mange tilfælde også være forskellige, når de bliver skrevet. Standard-mandarin kaldes i Kina for Putonghua 普通话, "almindeligt sprog", hvorimod det kaldes Guoyu 國語, "lands sprog" på Taiwan, skønt mange dér foretrækker udtrykket Beijinghua 北京話.

Kantonesisk blir skrive med kinesisk skrift som er blitt utvida med rundt 2000 teikn. Innan Kina blir kantonesisk gjerne rekna som ein dialekt av kinesisk, men språket skil seg meir frå standard mandarin enn til dømes norsk frå engelsk. Kantonesisk har seks eller sju tonelag, avhengig av dialekt. Mandarin. En annen stor forskjell mellom mandarin og kantonesisk er uttalen. Begge språkene blir uttalt annerledes, selv om de bruker nesten samme skriftlige tegn og noen unntak selvsagt. Kantonesisk anses å være mer kompleks fordi den har seks toner og bruker flere muntlige uttrykk mens Mandarin bare har fire toner med mindre spesielle uttrykk. 1. Mandarin er det sprog, der anvendes primært i det kinesiske fastland og Taiwan mens kantonesisk bruges i Canton, og er det fælles sprog, der tales af kinesere 2 Mandarin har 4 toner, mens kantonesisk. har 6 til 9 toner. 3. Mandarin er lettere at lære i forhold til kantonesisk. ---- Kantonesisk kultur og sprog er blevet meget populært i resten af Kina pa grund af kantonesisk tv og radio, musik-stilen Cantopop og film fra Hong Kong. Hong Kong betegnes gerne som byen med 两文三語, “to skriftsprog, tre talesprog”, med kinesisk og engelsk som skrift og kantonesisk, mandarin og engelsk som talesprog.

Jeg får ofte spørsmål om forskjellen mellom kantonesisk og mandarin. Det er, som med det meste i Kina, mange svar på dette. Opptøyene som igjen preget Hongkong etterlater ingen tvil om at Hongkongs lokallingo fortsatt er dagsaktuell tematikk. Språk er politikk, noe vårt eget politiske system et tydelig bevis på. La meg først som sist si at jeg ikke snakker kantonesisk. 24.04.2019 · Standard kinesisk skrift og uttale bygger hovedsakelig på Beijing-dialekten mandarin. Skriftspråket i Hongkong er det samme som i Kina for øvrig og bygger altså også på Beijing-dialekten. Her bygger imidlertid uttalen på kantonesisk dialekt og kan kun forstås av dem som behersker kantonesisk.

Språk- og kulturbakgrunn. Oslo: Aschehoug Inneholder kontrastive beskrivelser av norsk – vietnamesisk, norsk – kinesisk og norsk – thai Mac Donald, Kirsti og Else Ryen 2019. Strukturer i morsmål og målspråk. I Selj, Elisabeth og Else Ryen red.. Med språklige minoriteter i klassen. Språklige og faglige utfordringer.

Oksekjøtt Senest Kolesterol
Vannkopper Hos Babyer Under 1 Måned
Creative Cloud 2019
Imdb Sandy Duncan
Online Jwt Token Generator
Conestoga College Fulltidsprogrammer
Frye Ankelstøvler Salg
Online Photoshop Pixlr
Old Vw Emblem
Cad Til Gbp
Lego 75954 Minifigures
Neil Young Songs Judy
Ben Sherman Burgund Harrington Jakke
Honda Civic Ep3 Hjul
Litteraturgjennomgang Word Template
Land Cruiser Prado Tx 2018
Nike Off White Februar
Disney Marathon Datoer 2020
Tre Vin Gaveeske
Visdom Tenner Fjerning Hovne Lymfeknuter
Working Cocker Spaniel Club
Rrb Tc Rekruttering 2018 Søk Online
Unreal Engine 4 Perforce
Thomson Router Innlogging Brukernavn Og Passord
Total Excellium Octane Rating
Whole30 Compliant Bbq Sauce Merker
Jeg Har En Stor Støt På Mitt Indre Lår
Boohoo Mammaklær
English Royal Academy
Java Servlet-notater I Hindi Pdf
Enhet For Å Sette På Kompresjonssokker
Science Friday Wnyc
Adidas Ace Yellow
Slik Sletter Du All Post I Gmail På Samsung
Kaggle Medical Datasett
Mega Baff Pack
Hosteundertrykkende Middel For Voksne Med Høyt Blodtrykk
Topp Ti Slow Cooker-oppskrifter
Konverter Kinesiske Rmb Til Oss Dollar
Lee Easy Fit Frenchie Skinny Jeans
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17